Alimentația de zi cu zi, otrava administrată POPULAȚIEI de dragul PROFITULUI
Auzim de tot mai multe cazuri de cancer în jurul nostru, iar bolii acesteia îi cad victime inclusiv oameni care au dus o viață cumpătată și s-au ținut departe de tutun sau de alcool. Te întrebi de unde. Unul dintre răspunsuri se află în otrava nevăzută care ne este băgată în hrană.
Te ferești să mănânci carne de porc, pentru că știi că nu e bună pentru colesterol. Ți se recomandă puiul, că e mai sănătos. Dar puiul, pentru a crește pe repede-nainte, să fie bun de sacrificat după 40 de zile (ceea ce în bătătura țăranului se întâmplă în câteva luni), e îndopat cu hormoni și cu tot felul de chimicale. Dai copilului să mănânce piept de pui, că e slab și bun, dar, din cauza hormonilor estrogeni, fetițelor le apare menstruația cu câțiva ani mai devreme și sunt expuse riscului de cancer uterin, iar băieții se confruntă cu riscul de cancer mamar.
Te gândești că mai sănătoasă e, totuși, carnea de pește. Numai că peștii mari
(ton, cod) rețin metalele grele (plumb, mercur, cadmiu etc.), provenite de la poluare, iar acestea, ajunse în corpul nostru, se acumulează în rinichi, ficat, oase, creier și duc la inevitabilul cancer. Peștii din crescătorii sunt și mai periculoși. Pangasiusul e considerat o adevărată otravă. Zici că e sănătos să mănânci somon, că are Omega 3? Somonul de crescătorie, cel care se găsește de obicei în magazin, e chiar boală curată și medicii sfătuiesc femeile gravide să se țină departe de așa ceva, așa cum le sfătuiesc să nu fumeze. În carnea de somon de crescătorie ai parte de pesticide, de mercur, de dioxină, inclusiv de colorant (căci i se administrează colorant în hrană, să se obțină carnea roz).
Vrei să eviți aceste pericole și te gândești la o alimentație vegetariană? Nu ai rezolvat nimic. În afară de organisme modificate genetic, dai de pesticide sau de îngrășăminte chimice. Ți se spune că e bine să mănânci cât mai multă verdeață? Tocmai în frunză planta își face stocuri din azotații, nitrații sau nitriții cu care o alimentează agricultorii, pentru produse mari și arătoase, pentru recolte record.
Prin urmare, oricum ai da-o, nu ai scăpare. Otrava îți este administrată lent, cu fiecare îmbucătură, și va exista un moment critic în care corpul tău va ceda. Înainte de termen. Și nu vorbim de cazuri izolate, ci de un fenomen generalizat. Prin urmare, nu sunt doar crime, ci e de-a dreptul genocid. Și de ce toate acestea? Pentru ca unii să facă profituri uriașe. Ne omoară, deci, ca să aibă ei un iaht în plus.
Îi arătăm cu degetul pe cei care pornesc războaie? La fel de vinovați sunt cei care ucid omenirea lent. Nimeni nu-i pedepsește nici pe unii, nici pe alții, cu toții sunt considerați niște lideri, niște învingători.
Eu sunt sigur ca multi din cititorii mei nu mai au niciun dubiu in legatura cu ceea ce scriu pe pagina si de aceea va invit sa vedeti si documentarul TOXIC
Este primul film documentar românesc care spune adevărul despre alimentele pe care le consumăm, despre proveniența acestora și despre adevărata lor compoziție.
Iată principalele aspecte vizate de “Toxic”, informațiile esențiale pe care acest documentar le transmite:
– Organismul uman nu este pregătit pentru schimbările drastice din alimentație survenite în ultima sută de ani. Astfel se explică multitudinea de boli ale lumii contemporane, printre care cancerul, obezitatea (la nivel mondial peste 500 de milioane de oameni suferă de această boală), diabetul, bolile de inimă.
– Modificarile genetice din alimentele pe care le consumăm generează pe termen mediu și lung modificări în matricea genetică a omenirii, influențele nefaste pot fi deja observate: obezitatea infantilă la cote alarmante, diabetul infantil sau juvenil și dereglările hormonale la copii de vârstă preșcolară.
– Materia primă este modificată de om, căștigând proprietățile dorite de cultivatori sau crescători, dar pierzând informația naturală, singura pe care creierul uman o poate procesa. Ca exemplu, o roșie mare și aproape perfectă este mai rezistentă la boli și factori externi, dar nu mai este zemoasă și și-a pierdut gustul delicios. Și totuși, consumatorul român este atras de roșia mare, perfectă, în detrimentul roșiei mici, naturale, zemoase și gustoase.
– Pâinea albă fabricată astăzi nu conține niciun nutrient, făina provine din grâu modificat genetic, iar creierul uman nu poate decoda informația conținută în materia primă obținută prin intervenția omului.
– Vis-a-vis de întrebarea: “De unde să cumpăr legume și fructe, din supermarket sau din piață?”, răspunsul este exact cel la care nu ne-am aștepta. În Romania nu există informare și nici un control adecvat al utilizării pesticidelor de către țărani și cultivatori (cantitățile utilizate, perioadele de pauză între sesiunile de tratare a legumelor și fructelor, numărul sesiunilor). Supermarketurile prezintă avantajul că inainte de expunere în rafturi, produsele sunt supuse unor controale.
Care ar fi soluțiile propuse? Nu trebuie să ne lasăm influentați de aspect, de gustul nenatural de bun sau de ambalaj, adevărul este bine ascuns. Și nu în ultimul rând trebuie să ne informăm corect prin citirea cu atenție a etichetelor și a informațiilor nutriționale și să cumpăm, pe cât posibil, produse ecologice, încurajând astfel dezvoltarea agriculturii bio.
Articol relatat de portalul cyd.ro