Lepădarea prin masonerie sau ecumenism
Cu multa durere in suflet, dar satul de tacerea, lasitatea, frica celor ce de mult trebuiau sa spuna cu voce tare aceste lucruri, scriu aceste cuvinte de o maxima importanta in vederea mantuirii fiecarui om in parte si mai ales al clerului ortodox chiar de pretutindeni.
Astazi, mai mult ca oricand, observam niste evenimente in masa ce au loc la nivel mondial, evenimente care daca nu ar duce la lepadarea crestinului de Dumnezeu ar fi mai usor de inteles nepasarea (frica, cel mai des) celor ce sunt in masura de a lua atitudine, insa din pacate ele duc la lepadare, la drumul cel mai scurt si sigur spre iad. Dintre aceste evenimente le mentionez in special pe cele mai grave si des intalnite astazi si anume ecumenismul si monstruoasa masonerie. A fi ecumenist sau mason, de cele mai multe ori sunt impreuna, inseamna in mod clar si fara alte interpretari naive a fi lepadat de Dumnezeu, lepadat de insasi taina Sfantului Botez primit la nastere, “nebotezati” dupa cum ii numea marele marturisitor parintele Ioanichie Balan. In sprijinul la cele spuse as vrea sa reamintesc ca ecumenismul a fost numit “panerezia acestui veac” de catre parintele Dumitru Stăniloaie iar masoneria a fost blestemata cu blestemul anatemei de mai multe sinoade inclusiv de cel al Romaniei in 1937.
Acum as vrea sa nuantez un pic efectele acestor lepadari prin ecumenism si masonerie mai ales in randul clericilor deoarece, din pacate, cei ce s-au lepadat deja prin cele spuse, raman in functiile in care erau, de parca totul ar fi bine, insa aici e marea durere, ca ei (clericii) s-au lepadat deja, e problema lor, dar ramanand in statutul de diacon, preot, episcop, patriarh…in fata oamenilor, nu si a lui Dumnezeu, ii duc si pe ceilalti pe drumul pierzarii, caci sa fie clar pentru toata lumea: un ecumenist sau mason cleric fiind nu mai are lucrare harica, in potir raman paine si vin, nu mai are valabilitate in fata lui Dumnezeu nimic din ce savarseste ca si cleric! A nu se uita aici canonul “ca o taina sa fie valida in fata lui Dumnezeu trebuie sa indeplineasca toate conditiile”, deci aviz celor naivi, lasi, care isi ascund necredinta dupa expresia “petru credinta omului Dumnezeu va lucra…” nu este asa, la clericul lepadat lucrare harica nu mai gasesti pentru nici o credinta. Am auzit intamplari minunate, de pilda, inseland, niste oameni au adus un lemn vechi pretinzand ca este din lemnul Sfintei Cruci a Mantuitorului si nu mica le-a fost mirarea ca la acel lemn chiar se faceau minuni, in astfel de intamplari e valid cuvantul “pentru credinta omului…”, insa cand e vorba de lepadare, lucrurile stau cu totul altfel iar lucrare harica nu mai gasesti. De asemenea cu un cleric lepadat nu iti este permis sa slujesti nici un fel de Sfanta Taina, fiind coliturghisitor, te faci partas de pacatul lui, la fel si locasurile, in care slujesc acesti lepadati, se spurca, fiind ele chiar locasuri de cult, frecventarea lor nefiind de folos nimanui.
Realitatea este trista,de aceea trebuie multa trezvie, multa atentie si cercetare inainte de a ne pune nadejdea in cineva, sa fim atenti ca nu cumva sa fie ecumenist sau mason altfel ne va fi spre pierzare orice fel de contact cu acea persoana. Dupa cum elegant si plin de intensitate zicea si parintele Iustin Parvu “și neștiinta poate duce la lepădare…”, asa ca multa atentie si mereu cu Sfintele Canoane ca unitate de masura. Stiu si inteleg ca e greu, insa mantuirea sufletului va compensa orice nevointa dusa aici pe pamant. Insa pentru aceasta mantuire este nevoie ca fiecare in parte, nu numai clericii, sa ne revizuim viata dupa randuiala lui Dumnezeu, dupa Sfintele Canoane care nu sunt nici invechite nici depasite ci normative pentru mantuire. Sunt multe de adaugat, insa ma opresc aici.
Cu sufletul trist dar cu nadejdea mantuirii, semnez, parintele Cristian
Surse: raduiacoboaie.wordpress.com, luminapentrucandeladinsuflet.wordpress.com
..TRIST DAR ADEVARAT!
Legat de celebrarea Liturghiei de către un preot aflat în stare de păcat. Din moment ce adevăratul protagonist al Sfintei Liturghii este însuși Cristos, eficiența tainelor și a ritualurilor depinde de sfințenia și acțiunea lui Cristos, și nu de gradul de sfințenie al preotului celebrant. În virtutea hirotonirii sale, preotul acționează “în persoana lui Cristos” [“in persona Christi”], în timp ce Cristos este singurul sfânt. Așadar, chiar și atunci când preotul care celebrează liturghia sau ascultă spovada se află în stare de păcat, fie el și păcat grav, validitatea Sfintei Liturghii rămâne intactă și păcatele sunt iertate.
Mi-ar fi placut sa asist la o dezbatere pe aceasta tema avand ca protagonisti pe parintele Cristian si pe domnul Simon Eduard. Ar fi extrem de binevenita pentru toti cei ce incearca sa duca o viata pe placul Domnului, si nu au de unde sa stie daca duhovnicul lor sau preotii care slujesc in biserica unde participa la Sfanta Liturghie, apartin vreunei organizatii ezoterice.
Cum recunoastem un preot mason, ecumenist? De exemplu la noi in biserica se gaseste sub un balcon pictat un triunghi cu un ochi in centrul lui. Este un semn masonic?
Triunghiul este simbol al Sfintei Treimi în icoaneleortodoxe. Ochiuldin interior simbolizează atoștiința lui Dumnezeu. Sunt simboluri creștine. Asta nu înseamnă că în alte credințe aceleași simboluri nu există având însă alte semnificații.
Este ochiul Providentei sau mai pe romaneste ochiul atotvazator al lui Dumnezeu este simbol crestin, dar e furat de masoni sau poate si invers deoarece multii masoni au ridicat catedrale in Europa chiar si la noi.