HOMEOPATIA – O nouă înșelare drăcească!

Dilutii homeopate - Homeopatie

Homeopatia este una dintre metodele contemporane alternative de tratament. Sunt oameni care folosesc medicamentele homeopate, fara a sti insa nici catusi de putin despre ele. Adesea, homeopatia este pusa in stransa legatura cu lumea orientala, vazuta ca izvor al practicilor medicale alternative. Homeopatia isi trage numele din alipirea a doua cuvinte grecesti: „homoios” (asemanator) si „pathos” (suferinta).

Homeopatia nu constituie o specializare medicala in sine, la nici o facultate de Medicina neputandu-se studia acest domeniu. Cei care practica homeopatia, cat si legislatiile in vigoare privind Sanatatea, recunosc faptul ca homeopatia nu este recunoscuta legislativ, ca specializare universitara.

Nu exista scoli homeopate organizate, nu exista date statistice, pentru a putea compara rezultatele actiunii medicamentelor homeopate. Nu exista nici o statistica care sa spuna ca, de exemplu, din o mie de bolnavi care au urmat o terapie homeopata, atatia s-au facut bine, atatia si-au imbunatatit starea, atatia au ramas in aceeasi stare si atatora li s-a inrautatit sanatatea. Nici o data statistica. Interesant este si faptul ca homeopatii spun ca „homeopatia nu lucreaza statistic”.

Homeopatia este cunoscuta pentru practica controversata de a oferi tratamente care nu contin efectiv nici un ingredient chimic activ. Homeopatia mizeaza pe tratarea bolilor prin stimularea capacitatii de vindecare a organismului uman, precum si prin prevenirea aparitiei afectiunilor la cei predispusi.

Homeopatia are la baza un sistem propriu de raportare la om. Astfel, potrivit homeopatilor, omul are o capacitate inascuta de a se vindeca, el trebuind sa fie vazut intr-o maniera holistica, impreuna cu lumea inconjuratoare el formand un tot comun. Aceasta intelegere a omului si a lumii se incadreaza in categoria ideilor de tip new-age-ist (orientale).

Hahnemann si Kent, cei doi parinti ai Homeopatiei

Homeopatia isi leaga inceputurile de medicul german Friedrich Samuel Hahnemann (10 aprilie 1755 – 2 iulie 1843). Samuel s-a nascut la Meiben, in Saxonia. La numai 12 ani, el ajunge sa stapaneasca engleza, franceza, italiana, greaca si latina. Mai tarziu, el va invata si limbile vechi-orientale: araba, siriana, ebraica si caldeeana.

Hahnemann va studia medicina, doi ani la Leipzig si zece luni la Viena. In anul 1777, baronul Samuel von Brukenthal ii ofera postul de bibliotecar si de medic personal. Hahnemann il urmeaza pe Brukenthal la Sibiu, unde ramane doi ani. In aceasta perioada, tanarul medic este admis in cadrul Francmasoneriei. Intrarea lui Hahnemann in „loja teutonica”, inca de tanar, a influentat decisiv credintele lui filosofice si religioase.

Hahnemann a fost theist, a avut stranse legaturi cu misticismul si fost un iubitor fanatic al spiritismului. El era de parare ca invatatura lui Confucius a fost superioara fata de cea a lui Iisus Hristos, pe care Il caracteriza ca „sentimentalist inflacarat”. De asemenea, credea ca exista o stransa legatura intre Fiinta suprema si actiunea medicamentelor.

Hahnemann va face mai multe experimente, cu diferite substante, pe oameni sanatosi. In urma acestor experimente, cei in cauza (sanatosi) au prezentat simptome asemanatoare cu simptomele prezentate de bolnavi. Producerea acestor simptome, cu ajutorul unor substante, ar stimula organismul uman al celui bolnav sa lupte cu boala.

Esenta homeopatiei devine astfel „principiul similitudinii”, care consta in convingerea ca totalitatea simptomelor si a semnelor de boala prezente la un pacient pot fi vindecate de o substanta capabila sa produca simptome similare unei persoane sanatoase.

Hahnemann va enunta teoria despre „homeopatie” in anul 1796, urmand ca, in anul 1810, el sa editeze si o carte cuprinzatoare despre aceasta. In cartea respectiva, Hahnemann dedica multe capitole lui Anton Mesmer, vazut ca „tata al misticismului”, si elogiaza teoria acestuia despre „magnetismul animal”.

In cartea lui, numita „Organon-ul artei de a vindeca”, el spune: „Marea varietate a puterii se afla ascunsa chiar in plante, ale caror caracteristici exterioare le cunoastem de multa vreme, dar sufletele lor, caracterisicile lor interioare si orice element dumnezeiesc au ele, pe acestea toate inca nu le-am perceput.”

Aceasta existenta a elementului „dumnezeiesc” in plante este dezvaluita si de catre un urmas fidel al lui Hahnemann, anume de James Tyler Kent, care scrie: „Energia insasi nu este energie, ci o substanta dinamica. Exista un Dumnezeu Suprem, care este alcatuit din substanta, si este o substanta uniforma. Toate provin, curg de la El, toate de la cel superior si pana la ultimul corp material fiind legate in acest mod. Bineinteles, daca exista separare si curgere continua, de la primul, pana la ultimul, ultimele o sa inceteze sa existe.”

James Tyler Kent (31 martie 1849 – 6 iunie 1916), nascut intr-o familie de baptisti din New York, a fost un medic american, recunoscut ca parinte al homeopatiei moderne. Kent se va doveni a fi un fidel membru al sectei mistice conduse de Emanuel Swedenborg.

In anul 1897, Kent va publica o carte cuprinzatoare, numita „Repertoriu al Medicinei Homeopate”. In aceasta lucrare, el vorbeste despre calitatile homeopate ale alimentelor (aceasta carte este folosita, de homeopati, pana astazi), pornind de la urmatoarea idee: „Nu microbul este cauza unei boli; nu trebuie sa ne mai lasam condusi de aceste visuri ale medicinei alopate si ale imaginatiei, ci trebuie sa corectam elanul vital.”

Urmand acestei idei, homeopatia sustine si o teorie particulara asupra „infectiilor”, prin care homeopatii inecarca sa explice cauza producerii tuturor bolilor. „Omul a fost creat liber, a fost creat cu posibilitatea sa gandeasca si sa faca sau binele, sau raul. Omul, gandind si dorind raul, isi pregateste corpul sa primeasca boala.” (Kent)

Prin aceasta teorie, homeopatii confunda raul spiritual cu cel material, lucru pe care Ortodoxia nu il face. Bolile sunt urmarea pacatului lui Adam, care a afectat intreaga fire umana, iar nu urmari neaparate ale unor rele actuale, fara de care ele (bolile) nu ar exista in trup. Multi dintre sfinti au fost bolnavi, negandind si neurmand cele rele (vezi cazul lui Iov).

Marele homeopat Pierre Schimdt, la un congres international al Asociatiei Homeopatilor, sustine ca medicul homeopat, in afara de medicament, trebuie sa dea pacientului indicatii exacte „in legatura cu igiena de natura morala si sufleteasca, astfel incat sa nu se mai repete aceleasi greseli pe care le-a facul inainte, incalcand legea, in acest fel provocandu-si boala”.

Homeopatul William Schwartz, care se refera la un mod de actiune mai profund al homeopatiei, spune: „Homeopatia are legatura nu numai cu evolutia trupeasca a omului, ci si cu evolutia lui spirituala; medicamentul homeopat, intr-adevar, salveaza sufletele; cu acest mod de actiune, homeopatia ajuta la distrugerea raului, ajuta sa se deschida „centrele” superioare si sa curga de acolo energie cereasca si spirituala.”

Vitulkas este considerat parintele homeopatiei in Grecia, dar este si foarte cunoscut in cercurile mondiale homeopate. Vitulkas a fost discipol si colaborator al maestrului (guru) hindus Krisnamurti, si este firesc ca gandirea lui sa fie adapata cu conceptii orientale despre Dumnezeu, lume si om.

Homeopatia, cadere din dreapta credinta

Homeopatia se bazeaza pe convingerea ca exista un Dumnezeu impersonal, alcatuit dintr-o substanta accesibila noua, caci substanta Lui dumnezeiasca este aceeasi cu cea a creaturilor Sale. Spre deosebire de homeopatie, Ortodoxia propovaduieste un Dumnezeu Personal, Proniator si diferit de creaturile Sale, unirea cu acestea avand loc numai prin Fiul Sau intrupat si prin harul necreat.

Homeopatia sustine ca energia lui Dumnezeu este acelasi lucru cu substanta Lui, facand astfel din El un dumnezeu impersonal, de a carui substanta omul se poate impartasi. Ortodoxia invata ca omul se poate impartasi numai de harul dumnezeiesc necreat (energiile dumnezeiesti), iar nu si de substanta Lui (fiinta dumnezeiasca).

Homeopatia priveste omul si lumea holistic, toate fiind de aceeasi substanta cu Dumnezeul impersonal, din care se varsa o substanta care sustine viata. Tulburarea curgerii acestei substante dumnezeiesti provoaca boala. Kent, urmasul lui Hahnemann, spune: „Aceasta substanta este supusa schimbarilor, adica poate sa curga in ordine sau dezordine, poate sa fie bolnava sau normala.”

Aceasta „substanta dumnezeiasca”, care exista in om si la care reactioneaza medicamentul homeopat, este ceea ce homeopatia numeste „energie vitala” a omului. Aceasta „energie vitala” a homeopatilor este identica cu energiile din credintele orientale: energia „Ki Chi” a chinezilor; energia hinduista „prana” sau „kudalini”; energia „bioplasmatica”; energia „orgoni”, a lui Reih; forma energiei animale, care s-a numit „mesmerism”.

Unii homeopati o numesc „energie cosmica” si spun ca este aceeasi energie pe care: hindusii o numesc „prana”; Paracelsus o numeste „magnale”; Van Helmod ii spune „alcahest”; cabalistii o numesc „lumina stelelor”; alchimistii ii spun „azorth”; Fludd ii spune „spiritus”; Reihenbach o numeste „puterea fiintelor”; numita „magnetism animal”, la Mesmer; „energia vazduluilui”, „bioenergie” sau „substanta simpla”, la Suedeborg; „energie vitala”, „putere vitala” sau „corp vital”, la Institutia Vitalistica; „orgoni”, la Reih; „bioplasma”, la cercetatorii rusi; etc.

Unii homeopati privesc extazul yoghinilor ca pe un mod prin care cineva poate sa vina in contact cu aceasta „energie cosmica” si este subliniat ca astfel de situatii sunt extrem de revigorante.

Invatatura despre „energia vitala” izvoraste din teoria holistica asupra lumii (monism panteistic), care inspira, pe langa homeopatie, si toate sectele religioase ale tarilor orientale, ale caror credinte sunt absolut incompatibile cu Ortodoxia.

Potrivit homeopatilor, boala, inteleasa ca modificare a fluxului energetic al omului, poate fi observata si provocata de catre om insusi. La realizarea acestui lucru ajuta doi factori: autocunoasterea (tehnici rationale) si medicamentul homeopat. Potrivit unor homeopati, medicamentul homeopat este doar o alta cale de a obtine ceea ce ofera tehnicile religiilor orientale, adica autoevolutia.

Homeopatia inecarca sa „elibereze” omul, tinta ei principala fiind sufletul pacientului, iar nu corpul lui. Astfel, homeopatia trateaza pornind de la suflet, catre ratiune si corp. Exista homeopati care compara modul de preluare a istoricului bolii de catre un homeopat cu un fel de spovedanie.

Potrivit teoriilor homeopate, cel care da tratamentul trebuie sa inteleaga ca el reprezinta un fel de „conducta” prin care curge spre bolnav puterea vindecatoare a vietii. Medicul homeopat trebuie sa fie un intelept sintetic si instruit spiritual. Deci, cel care trateaza va trebui sa urmeze o educatie psiho-spirituala, astfel incat sa dobandeasca o cunoastere adecvata, chiar din experientele lui personale. Acest lucru cere insa, din partea celui care trateaza, trairea unor fenomene „superioare” nivelului material al lucrurilor, prin care sa poate fi capabil sa treaca la o stare „superioara” a constiintei, ca sa-l trateze pe cel bolnav (samanism).

Pe scurt, putem rezuma astfel: Exista un dumnezeu impersonal, care este o putere universala (energie) care coincide cu universul (bio-energie); absolut tot ce se intampla este manifestarea acestei energii absolute; nu exista deosebire intre substanta lui Dumnezeu si cea a omului; Dumnezeu nu exista in afara omului. Cei care se ocupa cu misticismul invata ca omul, descoperindu-l pe „dumnezeu” si activand puterile care se ascund in interiorul lui, are puterea sa se vindece singur. Aceasta intelegere a omului si a lumii se incadreaza in categoria ideilor de tip new-age-ist (orientale).

Medicamentul homeopat, o materie „vrajita”

Potrivit homeopatilor, eficacitatea medicamentului homeopat tine de modul in care este preparat, adica de dinamismul metodei (nenumarate dizolvari si agitari ale „substantei”). Medicamentele homeopate depasesc insa chimia, implicand o adevarata alchimie.

Potrivit homeopatiei, efectul benefic al „medicamentului” se datoreaza proprietatilor dumnezeiesti ascunse ale materiei lui, care se activeaza prin dinamism. „Facem dinamism la medicamentele noastre pentru a putea ajunge pana la substanta simpla (dumnezeiasca)”, dupa cum explica James Tyler Kent.

Parintele homeopatiei, Friedrich Samuel Hahnemann, spune si el acelasi lucru: „Puterea medicamentoasa nu se afla in moleculele materiale ale acestor „medicamente”, care au fost dinamizate (agitate) si nici in suprafata lor fizica, ci este descoperita si eliberata din materia medicamentoasa care are cu atat mai mare actiune, cu cat mai libera si nemateriala s-a facut prin dinamism. (…) Agitarea substantei medicamentoase dezvaluie puterile ei medicamentoase din ce in ce mai mult, pana cand se spiritualizeaza materia. (…) Cu modul de preparare prin dinamimizarea substantei medicamentoase, materia se distruge complet, pana la natura ei spirituala si, de aceea, in starea ei finala, poate sa se considere ca e alcatuita intr-adevar numai din aceasta substanta spirituala.”

Deci, in afara de contemplarea in totalitate a cosmosului, prin elementele spiritiste, alchimice si magice, pe care le contine, homeopatia da medicamentul homeopat, care reprezinta „elementul dumnezeiesc”, pentru a readuce la normal fluxul substantei dumnezeiesti a omului, iar medicul homeopat preia sarcina intermediarului care conduce omul la eliberarea din pacatul originar, precum si din raul material si spiritual.

Dilutiile homeopatice nu au nici un efect direct (dincolo de „efectul placebo”), dar tratamentul homeopat poate fi periculos datorita tentatiei de a evita tratamentul medical real, mai eficace. Sunt cunoscute si unele „medicamentelor homeopate nocive” („nosodes”, niste alternative la vaccinuri), care sunt preparate din tesuturile canceroase, din lichid tuberculotic, din mercur, etc. Aceste medicamente sunt periculoase pentru sanatate si sunt contrarii moralei medicale si deontologice.

Trebuie subliniat, ceea ce ne este cunoscut din Sfanta Scriptura si din Traditia Ortodoxa, ca diavolul poate sa trateze trupul omului, pentru a-i castiga sufletul. Deci, nu trebuie sa anulam complet posibilitatea „vindecarii” homeopate, mai ales cand aceasta este practicata in stransa legatura cu practici provenite din traditiile orientale.

Din punct de vedere stiintific, homeopatia trebuie incadrata in capitolul despre „Alchimie”. Metodele homeopate de tratament nu reprezinta decat reintoarcerea vechiului „medic-vrajitor” in societatea noastra.

Parintele Paisie Aghioritul, despre Homeopatie !

„Homeopatia este incurcata. Multi s-au incurcat in aceasta poveste si au amestecat in ea multe teorii. Dupa ce vei lua o doctorie, iti vor spune aceia: „La inceput te vei simti mai rau, dar apoi iti va trece.” Sa spunem ca te doare obrazul. Celalalt iti da o palma puternica si te doare mai tare, asa incat starea de mai inainte, ti se pare o gluma, si o suporti usor.

Mai exista si unii care sunt bolnavi numai cu inchipuirea. Unul ca acesta merge la medic, iar acela ii spune: „Pleaca, nu ai nimic.” Merge din nou si medicul iarasi ii spune: „Pleaca, nu ai nimic.” Merge apoi la homeopat. Acesta stie ca nu are nimic, dar nu ii spune, ci ii da un praf, pentru a-i linisti gandul aceluia si astfel ii trece durerea. „M-am facut bine”, spune acela.

Aceasta este inselaciune! Apoi mai sunt si altii care, neputandu-se aranja nicaieri in alta parte, merg la homeopatie si astfel isi gasesc o ocupatie. Dar lucrul acesta este primejdios. Se incurca diferiti insi in treaba aceasta si nimeni nu poate avea incredere in ei. Apoi, resping toate celelalte tratamente.

Eu as fi de acord mai degraba cu un botanist, cu un om de stiinta. Dar exista si multi escroci. Unul spune ca poate cunoaste toate bolile numai privind in ochii celui bolnav. Sunt si eu de acord ca unele boli se pot depista in felul acesta, dar cum va cunoaste acela inima privind in ochi. Altul spune ca prin ureche poate vindeca toate bolile. Baga in ea niste ace. Prostii. Acestia sunt niste escroci. Este nevoie de discernamant in toate acestea.

– Adica, Parinte Paisie, sa nu facem tratamente homeopate la copil?

– Nu, nu este un lucru in care sa ai incredere.

Teodor Danalache

Dupa cartea „Homeopatia, intre magie si Ortodoxie”, scrisa de Parintele Damaschin Grigoriatul, Sfanta Manastire Grigoriu, Sfantul Munte Athos. | crestinortodox.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

11 răspunsuri

  1. DANIELA spune:

    Cu cea mai mare modestie vă rog, să-mi luminați și mie mintea asupra câtorva aspecte:
    1. Adam a condamnat firea omenească, însă cum de nu se ia în serios jertfa și influența dramatică a lui Iisus Cristos, asupra întregii Firi, asupra celor care au fost, sunt, și vor fi? Adică nu am fost salvați? Este Mântuitorul sau nu?
    2. Dacă Iisus este locuitorul inimii mele ca om, dar mai ales ca om în dreapta credință, atunci de ce nu fac faptele lui, printre care și vindecarea bolnavilor, desigur în numele Lui? Nu e ca pe vremea traiului Lui pământesc în care-l scuipau și îi ziceau că lucrează cu Întunericul?
    3. Dacă Iisus a spus că vom face lucruri și mai mari decât El și că Împărăția e în noi, atunci despre ce împărăție vorbea, când tot ce e viu se datorează lui Dumnezeu, prin ceea ce a pus în noi? Dumnezeu e numai sus? Știu, Sfântul Duh însuflețește totul, dar noi ne permitem să-L luăm separat?
    4. Prin Iov am fost ,,anunțați,, să trăim neprihăniți pentru a nu avea dubii de unde vine boala. Boala poate fi o încercare. Cum rămâne cu ochiul care nu are lumină, însemnând întunericul dinăuntru?
    5. Iisus a demonstrat pe cruce că trupul poate fi deteriorat, asta ca să înțeleg eu că nu sunt trup. Atunci, trupul fabrică boala? Oare nu mintea care gândește ca ea, nu ca Dumnezeu, deschide poarta spre dez-ordinea responsabilă de boală?
    6. Sunt otrodoxă, m-am îmbrăcat în Hristos, într-un botez ca la carte… însă eu îl cred doar pe Iisus Hristos, care ne-a spus: bucurați-vă! Nu cred într-un Dumnezeu care trimite boală și suferință, și care vrea ca eu să nu-L cunosc. Și dacă Iisus a spus Eu și Tatăl meu suntem Una, atunci Dumnezeu e ca EL: blând, smerit, iubire pură, ajutor și vindecător al sufletelor și trupurilor.
    7. Eu nu-l urmez pe Hristos, ci îl iubesc din toată inima mea mică și așa cum e ea. Îl cred că pot ca El, și îndrăznesc… chiar de eticheta va fi ,,rătăcită”.
    Cu respect pentru orice opinie a altui om, Daniela

  2. DANIELA spune:

    Mi-au mai venit întrebări, care cred că vor fi retorice 🙂
    Iisus Cristos n-a atacat gândirea nimănui. El era Adevărul. Nu lua la El pe nimeni cu forța, și nu căuta să convingă pe nimeni. Dacă nu toți sunt atrași de El, atunci de se lansează înțelepții în asemenea reclame? Sau se clevetesc între ei? Ce spune Iisus Cristos de toate acestea? N-a spus el să nu scoatem sabia, că de aceeași ,,sabie,, vom avea parte?
    În afară de orele Lui de Rugăciune/Dialog cu Tatăl Lui și al Nostru, când s-a ascuns Iisus de oameni, prin peșteri sau alte case? Fiecare alege cum vrea, dar de ce e mai bun un frate al lui Iisus care alege calea izolării de lume, decât oamenii simpli care trăiesc simplu ca El?
    De ce e Adevărul numai la unii, când Iisus a spus că Mama Lui este tot omul care-L urmează și trăiește în Duh și Adevăr? De ce a venit să arate că și fiii femeii sau ai oamenilor, pot fi Fiii de Dumnezeu prin Iubire de Cale, Adevăr, Viață?
    Este adevărat, cineva trebuia să păstreze nealterată Învățătura, dar în cazul omului simplu, cu ce este el ajutat când i se predică alungarea celor care nu cred ca el? Dacă ești ferm în Adevăr, de cine fugim dacă nu de ne-credința noastră?
    Vorbești de Calea Dreaptă nu atacând și de pe poziții de autoritate absolută… oricum, cei care nu-L iubesc te vor alunga.
    Deci unde e pacea și liniștea Lui din noi când ne apărăm credința, fără ca cineva să îți amenințe viața?
    Și apoi,Întunericul are rolul lui, altfel de unde ai știi care-s oi și care-s lupi?
    Mulțumesc că ați avut răbdare și îngăduință față de cele scoase la iveală din mine!
    Dumnezeu să aibă Milă de toți!

  3. Cel mai mare medic al antichității a fost Hipocrate care a spus că Hrana trebuie să fie medicament iar medicamentele să fie hrana. Pe scurt omul bolnav i se administra o perioadă de post în care organismul se refăcea. Pe același principiu acționează ți homeopatia , prin dezintoxicarea organismului se realizează începerea procesului de vindecare.

    • Admin spune:

      Medicamentele homeopate nu sunt hrana. Dilutiile homeopate sunt obtinute printr-un proces de alchimie.

      • Cecilia spune:

        Cu tot respectul, consider ca un astfel de subiect, trebuie abordat cu multa prudenta, tocmai pentru a nu transmite informatii care pot deruta cititorul. Marturisesc ca sunt adepta homeopatiei, pe care o consider medicina completa si compexa, care vindeca, nu doar trateaza. Principiul de obtinere a dilutiilor nu are nici o legatura cu alchimia, ci cu fizica cuantica, astfel ca, la dilutii foarte mari, materia poate disparea si ramane doar informatia. Asta nu e alchimie. In sustinerea celor spuse de mine, va recoamnd cartea „Orthodoxia si hoeopatia” scrisa de parintele Serghie Filimonov, care este si un renumit medic rus si care a sustinut de curand o conferinta cu acelasi nume in Bucuresti si Timisoara. La acea conferinta, dupa cum se poate vedea si pe afis, au participat si doi reputati medici homeopati din Romania, domnul doctor Pavel Chirila si doamna doctor Ofelia Lugojan Ghenciu, ambii ortodocsi traitori.
        http://www.cuvantul-ortodox.ro/anunturi/2014/12/03/conferinta-ortodoxia-si-homeopatia-sustinuta-la-bucuresti-si-timisoara-de-parintele-serghie-filimonov/

  4. crestina spune:

    Toate bolile sunt datorate pacatelor noastre, si doar Dumnezeu le poate vindeca. Totusi eu cred ca asta nu inseamna ca folosind homeopatia facem ceva impotriva lui Dumnezeu. Daca iau putin venin de albine si il diluez si il beau in cateva zile , ca sa imi pregatesc organismul la o intepatura de albina sa nu devina alergic, de ce e un pacat? Daca medicina alopata nu a reusit sa rezolve o problema de sanatate legata de sterilitatea sotului meu, si a reusit sa o rezolve homeopatia , astfel reusind sa avem copil, de ce oare sa fie un pacat ?? Ca a luat granule cu iasomie, branca ursului si ceaiuri??? Si orice tratament folosesti in viata , daca Dumnezeu nu vrea sa-ti foloseasca nimic, nu o sa rezolvi niciodata problema.

  5. Adriana spune:

    Medicina alopata este limitata. Azi ind. Farmaceutica e la mare putere, afacere grea, fara scruple, farmacii la fiecare colt.
    Sunt multe cadre Medicale mindre foc de cita stiinta au in creeri dar Nu-s capabili de mare lucru.
    Da, Med. complementara si alternativa sunt cu adevarat tot medicina, ramuri vechi, Mai vechi ca cea alopata.
    Cu respect pt Med. in general, stiinte,…, dar si cu profunda durere in fata snobismului. Med. com. Si alt. devin apreciate pina si de omul de rind. Medicina s-a nascut din natura. Natura sta la baza stiintei,…cum o dam ne lovim de lumea aerului si de legile naturii in colosul ei pina dincolo de fiinta umana.
    Doctori daci au spus ca Nu poate fi un organ bolnav intr-un Corp sanatos, si ca intii trebuie tratata mintea dupa care trupul si sufletul!!!!! , erau Mai grozavi ca Greci ( de unde vine med. alopata).
    Med com si alt are ramuri atit de importante, asimilarea adevaratei cunoasteri necesita studiu, timp si experienta. Hemeopatia e un exemplu care Nu Trebuie ignorat!

  6. crisR spune:

    Pentru Admin
    Vorbesti despre lucruri citite din carti. Ar fi mai bine sa experimentezi pe propria piele si apoi sa lansezi atacuri de acest gen. Si daca prin ceea ce spui, produci sminteala altora, pacatul tau e cu atat mai mare si creste proportional cu promovarea indirecta a tratamentelor farmaceutice care, pe vremea lui Hristos, nu existau!!!

  7. Dana spune:

    Dezamagita, Domnule Admin! Acesta este un articol de pura manipulare. Nu.mi mai irosesc timpul sa ma explic. Ce are una cu alta? de ce.i vreo lupta intre homeopatie si ortodoxism? Bigoti care scriu articole de felul asta care aduc confuzie in mintea celor mai putin instruiti si care iau informatia ca atare, cu buna.credinta, ar trebui ignorati. Dezamagitor demers. Pacat. Punct.

  8. gheorghi spune:

    … păcatul strămoșesc poate fi considerat originea primară a bolii.
    „Din pricina păcatului neascultării îl asaltează bolile pe om”.
    Această realitate a bolii, a stricăciunii, nu s-a ivit decât după căderea omului în păcat; înainte de cădere „trupul omului nu era supus stricăciunii; ca o statuie care se scoate din cuptor şi care lucește cu cea mai vie strălucire, el nu cunoștea nici una din aceste infirmități pe care le vedem astăzi”.
    Se întâlnesc însă şi situaţii în care boala se dovedeşte consecința exclusivă a împărtășirii naturii umane căzute, așa cum ne explică Hristos la episodul orbului din naștere: „nici el, nici părinții lui n-au păcătuit”.
    Există numeroase cazuri de oameni cinstiţi ca drepți sau sfinți neocoliţi de bolile trupești, ceea ce înseamnă că sănătatea sufletului nu o implică fără echivoc pe cea a trupului.
    Boala este folosită spre progresul spiritual al omului, dar şi ca pildă de viețuire creștină pentru cei care nu au ajuns la o treaptă duhovnicească asemănătoare.
    Bolile pot fi determinate de suferințe ale sufletului, dar pot să apară providențial în viața unui om sănătos sufletește, după cum starea de voinicie trupească poate să nu fie consecința unei sănătăți sufletești, ci să aparțină oamenilor bolnavi sufletește, precum spune psalmistul: „că n-au necazuri până la moartea lor”.
    Dar adeseori dezordinea spirituală îşi pune amprenta, în mod vizibil, măcar asupra chipului unui om, dacă nu şi asupra sănătății sale.
    „Patimile își imprimă pecețile lor asupra trupului”.
    Sănătatea şi boala se pot privi ca două realități ale trupului, cu profunde conotații spirituale; ele nu au o valoare în sine, ci [valoarea] şi-o capătă în măsura folosirii lor spre slava lui Dumnezeu, spre împlinirea poruncilor.
    „Să știm să disprețuim o sănătate stupidă care ne duce la păcat.”
    Sănătatea reprezintă, …, starea naturală de viată spirituală si organică, în care toate puterile sufletesti si trupesti ale omului lucrează potrivit poruncii si scopului lui dat de Dumnezeu în firea lui, când l-a creat.
    … Restaurarea firii umane a săvârsit-o obiectiv Mântuitorul Iisus Hristos…
    Naturopatia (fundamentata pe naturism -- fikozofie pagana) include homeopatia.
    Ideologia naturopatiei este in conflict cu paradigma medicinei bazate pe dovezi. Naturopatiei ii lipsesc atat bazele stiintifice cat si metodologia stiintifica. Toate formele de educatie naturopata includ concepte incompatibile cu stiinta si nu ar trebui sustinute.
    „… naturopatia “este simplistica iar practicile sale sunt pline de inselatorii.
    Naturopatii folosesc metode non-stiintifice si inselatoare pe un public care, lipsit de cunostinte aprofundate de ingrijire si de sanatate, trebuie sa se bazeze pe ce spun acestia.
    Inselatoria nu doar ca poate face rau pacientului, dar submineaza desfasurarea activitatatilor de cercetare stiintifica”.
    Homeopatia și terapiile alternative sunt incompatibile cu credința și știința
    … În zilele noastre, în afara medicinii clasice, se practică „terapii” paralele cunoscute sub termenul generic de „metode terapeutice alternative”. Aceste metode sunt multe, iar cele mai răspândite sunt homeopatia, acupunctura și chiroterapia.
    În homeopatie, terapia are loc prin substanțe de proveniență vegetală sau animală sau prin secreții de la bolnavul însuși, care se rarefiază atât de mult, încât în fapt nici nu mai există.
    Aceste produse numite „medicamente” se presupune că au o putere farmaceutică esoterică de tip spiritual, care învinge puterea bolii și astfel se realizează „terapia”. … în destule situații s-au dovedit și periculoase mai ales în întârzierea terapiei în boli serioase, cum ar fi, de pildă, cancerul.
    Baza lor este ocultă, incompatibilă cu credința noastră creștină.
    …. Homeopatia primejduiește mântuirea sufletului. Erori științifice și teologice
    Dr. Alexandru Anastasiu
    Cu mila lui Dumnezeu sunt și medic și teolog și am studiat aceste fenomene ca ‎o lucrare de licență.
    Am fost pacient homeopat al celui mai renumit medic ‎homeopat din țară.
    Am pățit-o rău de la acest fel de tratamente și cunosc cazuri ‎de vătămări trupești ireversibile grave, îndrăcire și chiar moarte de pe urma ‎tratamentului homeopat, atingându-se de cele mai multe ori mentalitatea victimei ‎pacient deci veșnicia lui.
    Soția medicului de mai sus, și ea homeopată pasionată, ‎ce se străduia să fie bună creștină, dar nu putea din cauza medicinei alternative ‎care îi stricase vederea minții, …
    … afirmația că homeopatia este un sistem de medicină ‎fundamentat pe ‎principiul „Similia Similibus Curantur” (care se traduce ca „ceea ce ‎este ‎asemănător vindecă”) este falsă, deoarece în remedii nu mai rămâne nimic nici ‎asemănător, ‎nici contrar.
    De fapt homeopatia este tipotopatie (lb. greacă τίποτα ‎‎= ‎nimic) sau nihilopatie, având ca principiu: Ex nihilo nihil.
    Din nimic nu se ‎face nimic.‎ Bine ar fi să fie doar atât: o escrocherie. După cum vom vedea mai jos, este ‎mult mai grav.‎
    b.‎ Eroarea teologică: se crede că prin diluții succesive se ajunge la esența ‎dumnezeiască a substanței de la care s-a pornit. Deci, cel ce ia tratament ‎homeopat se împărtășește cu misterii panteiste, interpretate eronat ca fiind firea lui ‎Dumnezeu (interpretare eretică).‎

    Așadar, după homeopați, natura este Dumnezeu, deci avem de a face cu neo-păgânismul.
    Noi știm că doar prin Sfânta Împărtășanie ne unim cu Trupul și ‎Sângele lui Iisus Hristos, Dumnezeu-omul, prin El ne facem părtași ‎dumnezeieștii firi, după har, neajungând dumnezei după fire, cum susțin păgânii ‎și homeopații, prin practicile lor.
    Produsul homeopatic se vrea a fi un substituent ‎și o hrană ce depășește Sfintele Taine, făcându-ne dumnezei după fire, mai mari, ‎prin alți dumnezei după fire mai mici (remediile homeopate).‎
    Cu alte cuvinte, cine ia remediul Abies canadensis se împărtășește, poate fără să ‎știe, cu zeul Abies canadensis, și la fel procedează cu celelalte remedii, într-un ‎ritual idolatru, cu mască de tratament medical.‎
    Așadar homeopatia ar trebui de fapt numită idolopatie sau demonopatie.‎

    … Sursa homeopată are mincinoase toate acestea trei (cauză, mijloc și finalitate):‎
    ‎-‎ Cauza: căci susține panteismul, prin ideea că ‎toate remediile, de fapt, prin ‎diluție, ajung la esența dumnezeiască a naturii;‎
    ‎-‎ ‎Mijlocul: panteist căci susține că omul poate transmite o ‎energie ‎vindecătoare din sine, deci este sursă dumnezeiască de sănătate;‎
    ‎-‎ ‎Finalitatea: este panteistă fiindcă susține că poate da o energie ‎veșnică, ce se ‎sustrage echilibrului termic, nu se supune legilor firii stricăcioase ‎și ‎trecătoare, ca toate celelalte metode firești.‎
    Homeopatia lucrând, așadar, ca o religie nihilistă.
    Fiindcă remediile homeopate ‎nu sunt de fapt homeopate, ci nihilopate.
    …………………
    … memoria apei.‎
    b.‎ Eroarea teologică:
    -- apa, deoarece a fost binecuvântată la creație de purtarea ‎pe deasupra ei a Sfântului Duh, este un suport al rațiunilor nevăzute, prin firea ei. ‎
    Dar [omul] având mintea creată, libertatea de a alege poate decide ce să imprime în apă. ‎
    Ea, apa nu poate memora material ceva, însă se imprimă nevăzut de duhul ce lucrează ‎asupra ei, pecetluind-o.
    Când este invocat un duh mincinos, ce dorește să susțină ‎panteismul avem apă vrăjită sau remediu homeopat.
    Când este invocat Sfântul ‎Duh de preotul Ortodox, prin cuvintele sale sfințite, avem aghiazmă, care nu se ‎strică.
    Cei ce susțin că în homeopatie lucrează memoria apei cred, poate fără să ‎își dea seama, că au găsit un înlocuitor de aghiazmă, care nu se strică și are puteri ‎vindecătoare.‎
    ————————--
    … alergați la medicina suprafirească a asemănării, adică la Sfânta ‎Biserică Ortodoxă, la medicina firească, adică cea din natură, a chipului, cu ‎logica ei minunată, purtătoare de rațiuni ce-L laudă pe Domnul și fugiți ca de ‎moarte de medicina subfirească, demonică, a grozăviei neasemănate:‎
    -- homeopatie, medicina ‎holistică,
    -- acupunctură, presopunctură, reflexoterapie, reflexologie, masaj bioenergetic, ‎shiatsu,
    -- osteopatia ca și chiropractică,
    -- radiestezie, bioenergie, ‎ magnetoterapie, ‎magnetism,
    -- cromoterapie, helioterapia, cristaloterapie,
    -- medicina ‎ayurvedică, urinoterapia, botanoterapie, aromoterapie,
    -- credința în ‎puteri energetice/cosmice, in Univers, in energii divine, longevitate,
    -- puterea gândului, ‎gândirea pozitivă, ‎mișcarea de integrare spirituală în absolut MISA,
    -- orgonomie, spiritism, medium, magie așa-zisă „albă”,
    -- dialogism transcendental, ‎meditația transcendentală, numărul de aur,
    -- electropsihometru ‎‎(E-metru), dianetică, engramele minții, ‎ scientologie, auditare,
    -- vrăjitorie cu calculatorul ‎‎(biorezonanță)
    -- și orice altă ‎medicină cu orice altă denumire care nu se folosește de puterile ‎vindecătoare pe ‎care le-a pus Dumnezeu ori în Sfintele Taine ale Bisericii Ortodoxe ori în ‎legile ‎naturale fizice sau chimice
    (cum sunt bunele metode medicale clasice: ‎medicamentele, plantele, ‎fizio- și kineto-terapia).‎

    Conflictul apare datorită faptului că homeopatia, ca și multe alte lucruri de azi, ‎este la intersecție și nu știe încotro să o apuce.
    În cazul ei, homeopatia se află între știință ‎‎(limbaj) și religie (conținut).

    Nu toți medicii sunt teologi și nu toți teologii sunt ‎medici ca să înțeleagă cele prezentate de ea ca știință, dar de fapt, în realitate ‎ritual panteist.‎
    Medicii văd efectele ei secundare, dar le ascund fiindcă nu știu că sunt ‎manifestări demonice.‎
    Teologii aud explicațiile științifice, dar nu se amestecă zicând că este medicină, ‎fiindcă nu își dau seama, din necunoaștere, că încalcă legile termodinamicii și, ‎deci, manifestările ei sunt de sub fire.‎

    … Unele remedii sunt lansate cu vicleșug comercial, ne având eticheta de homeopat/naturist/naturopat, ca să nu te poți feri de ele și să te faci părtaș la ele. Acestea (remedii si practici subfirești) sunt – totusi -- mai puțin primejdioase decât remediile subfirești homeopate.

    Iată o listă (incompletă) cu remedii si practici subfirești
    -- verdele de Paris
    -- cianura de potasiu,
    -- cucută,
    -- stricnină,
    -- heroină,
    -- argintul viu,
    -- vaca de lemn,
    -- busuiocul de sub pernă,
    -- țeapa strigoiului,
    -- Baiere,
    -- Funda roșie de deochi,
    -- Vraja de tamaduire cu duș la cascada,
    -- Saruri de baie pentru pasiune,
    -- Ritual pentru bani,
    -- Baie ca sa fii mai atragator,
    -- Baie pentru frumusete si atragerea iubirii,
    -- Baie de protectie si purificare,
    -- Baia iubitului,
    -- Baia fermecata
    -- etc.

    Iată o listă (incompletă) cu remedii si practici subfirești homeopate
    … lista cu 906 articole…

    Primele -- remediile si practicile subfirești omoară doar trupul, iar nu sufletul, ultimele omoară sufletul pe față, iar nu în ascuns, sub mască științifică, și tot omul știe că după vrăji trebuie să se spovedească!!! …

    Nu le luați, ca să nu vă faceți părtaș acestei credințe și, astfel, să vă expuneți efectelor secundare foarte primejdioase ce

    -- încep de la schimbarea mentalității,
    -- continuă cu auzul de voci,
    -- simțirea prezențelor,
    -- vederea umbrelor obsedante
    -- chinuirea în depresii
    -- ce pot ajunge până la gânduri de suicid.
    Uneori aceste remedii pot cauza chiar și moartea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *