Femeile împodobite și sulimenite sunt mai păcătoase decât desfrânatele publice
Ni se istoriseste ca pe vremea Sfantului Ioan Gura de Aur, ca si in prezent, femeile umblau asa luxos, si desuchiat imbracate, incat crestinii mai intelepti se rusinau cand le vedeau: Sfantul Parinte le infiera cu cuvinte grele, silindu-le a se abate de la acel groaznic pacat.
El ne arata clar, ca sunt mult mai pacatoase decat acele femei destrabalate care isi practica meseria imorala. „Acelea pacatuiesc in case – zice el – pe cata vreme acestea (femeile si fetele impodobite si sulimenite) isi arata imoralitatea in public, chiar si in Sfanta Biserica. Desi acestea poate nu vorbesc imoralitati si nici nu le fac, totusi, prin imbracamintea lor nerusinata, se aseamana cu ucigasii care ucid barbatii, trupeste si sufleteste.
Intr-o zi de sarbatoare, Sfantul Ambrozie vazu o femeie tanara sulimenita si imbracata fara rusine, asemenea unui idol, care mergea grabita la Sfanta Biserica. Sfantul mirandu-se a intrebat-o: „Unde te duci, femeie?” Aceasta i-a raspuns intepat: „La biserica!” Sfantul vazand-o ca vrea sa intre asa in Sf. Biserica, i-a zis: „Privindu-ti fardarea, hainele, zarzamurile si felul de a te arata asa, omul ar crede ca tu alergi la joc sau la teatru si nicidecum la Sf. Biserica! Pleaca de aici, femeie pacatoasa! Fugi la casa ta si plange-ti desfraul tau! Nu mai veni aici cu idolul acestor suchiate impodobiri, sa-ti bati joc de Dumnezeu si Biserica Lui si prin nerusinatul tau suflet, sa duci in pierzare si in iad si alte suflete nevinovate!”
Alta data, acest Sfant Parinte, infierand diavoleasca patima a impodobirii si fardarii femeilor si fetelor din vremea sa, zicea: „Femeia impodobita, e casa tuturor dracilor din iad”.
Protos. Nicodim Mandita (Manastirea Agapia 1889-1975)
Cata ipocrizie aici. Chiar si pe Maria Magdalena care era o prostituată, Hristos a tratat-o cu blândețe. Nu cred ca Ioan Gură de aur ar fi procedat asa. Site-urile astea distrug imaginea creștinismuluiin ochii tinerilor. Aceasta este pura habotnicie.
Articolele noastre sunt din invataturi ale sfintilor parinti. In cazul de fata: Protos. Nicodim Mandita (Manastirea Agapia 1889-1975)