Orașul în care locuitorii mor de foame pe capete. Ce au ajuns să mănânce pentru a supraviețui. FOTO+VIDEO
In Siria cuprinsa de un razboi sangeros, locuitorii unui oras au ajuns atat de izolati incat mor de foame pe capete, intrucat nu mai au acces la niciun fel de resurse.
Aproximativ 100.000 de rebeli sirieni susţin ideologia promovată de organizaţia teroristă Stat Islamic (SI), iar combaterea militară a reţelei nu va însemna şi sfârşitul islamismului radical global, susţine un studiu realizat de Centrul pentru Religie şi Geopolitică, citat de BBC News online.
Saracia este la cote maxime in orasul Madaya
Orasul Madaya se afla la nord-vest de capitala Damasc, iar aici traiesc peste 40.000 de oameni, care sunt practic captivi acolo, informeaza metro.co.uk.
Mohamad Youssef, medic rezident la spitalul din Madaya, afirma ca in fiecare zi intre unul si trei locuitori mor de foame, iar alti 50 lesina sau se imbolnavesc grav.
„Oamenii supravietuiesc mancand sare sau condimente, daca se gasesc, si beau apa cu zahar. Mortalitatea este mai mare printre batrani, copii si femei”, a declarat Youssef.
Foametea a dus la aparitia unor boli grave precum hepatita, diaree, boli de piele si alte afectiuni legate de malnutritie.
De foame si disperare, oamenii au ajuns chiar sa-si sacrifice animalele de companie, doar pentru a mai supravietui inca o zi, in timp ce altii mananca frunze.
Locuitorii sunt practic inconjurati de Statul Islamic si Hezbollah fiindu-le aproape imposibil sa plece pentru a cauta mancare, potrivit mediafax. Foametea este crunta in aceste zone, iar oamenii mor din acest motiv, pana acum s-au inregistrat cel putin 30 de decese care au aceeasi cauza: degradarea corpului din pricina privarii de hrana.
Imaginile vorbesc de la sine.
Aproximativ 60% dintre principalele grupări rebele din Siria sunt formate din islamişti extremişti şi multe grupări împărtăşesc aceleaşi idei, potrivit studiului. Mai puţin de un sfert dintre rebelii monitorizaţi nu împărtăşesc nicio ideologie şi mulţi sunt dispuşi să lupte alături de extremişti. Şi chiar dacă reţeaua SI este combătută, luptătorii dispersaţi şi alţi extremişti ar putea organiza atacuri în afara Siriei sub sloganul „Occidentul a distrus Califatul”, avertizează centrul.
Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 250.000 de morţi. Mai multe detalii pe onlinereport.ro.